Politica de retur

Bunurile cumpărate de la noi în format fizic pot fi returnate în termen de 14 zile calendaristice de la primire. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient ca Utilizatorul să trimită comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

În acest scop, Utilizatorul poate completa și transmite electronică de pe Site formularul de retur ce se regăsește la adresa https://povesticudovlecel.com/formula-de-retur sau orice altă declarație neechivocă. Dacă Utilizatorul folosește această opțiune, îi vom transmite fără întârziere, pe e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Declarația poate fi trimisă la adresa de email: adriana.maria.urdoi@gmail.com sau pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/povesticudovlecel

Bunurile în format electronic, tip ebook, nu pot face obiectul unui retur. De asemenea, nu pot face obiectul returului Bunurile care au fost confecționate dupa cerințele Utilizatorului.

În cazul în care Utilizatorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respective, iar pentru produsele care constituie kit/set ele trebuie returnate ca un kit/set.

6.5 Dacă Utilizatorul se retrage, în cazul în care Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma în maximum 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informării Vânzătorului de către Utilizator asupra deciziei sale de a se retragere din prezentul Contract. Suma va fi rambursată după cum urmează, fără a se percepe comisioane ca urmare a rambursării:

  • pentru Comenzile achitate cu card bancar -> prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
  • pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituire în contul bancar transmis de către Utilizator prin intermediul formularului de retur sau declarației scrise sau e-mailului, după caz. Utilizatorul acceptă că plasarea unei Comenzi reprezintă acordul său expres pentru ca, în cazul retragerii, restituirea sumei să se realizeze de către SNKRIND prin transfer bancar.

În cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile, Vânzătorul poate amâna rambursarea sumei până la data primirii Bunurilor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Utilizatorului conform căreia acesta a trimis Bunurile către un profesionist, în vederea expedierii lor, luându-se în considerare data cea mai apropiată.

Utilizatorul trebuie să expedieze Bunurile, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care a comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă Bunurile sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Utilizatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, Utilizatorului i se permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Utilizatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: Utilizatorul trebuie doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte la diverse ocazii.

Pentru a putea fi returnate, Bunurile trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, nefolosite, fără pete, zgârieturi, îndoituri, tăieturi sau rupturi. Utilizatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

Pentru retur recomandăm Utilizatorului folosirea unui ambalaj secundar de calități similare celui utilizat atunci când Bunul a fost primit.

În cazul în care un Bun comandat de către Utilizator nu poate fi livrat de către Vânzător, indiferent dacă respectiva Comandă a fost sau nu confirmată conform procedurii de la punctul 5.11 de mai sus, Vânzătorul va informa Utilizatorul asupra acestui fapt și va returna în contul Utilizatorului contravaloarea Bunului, primită de la Utilizator, în termen de maximum 7 (șapte) zile calendaristice de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Utilizatorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.